Fashion en verfijning, met een perfect fit voor grote boezems

Fashion en verfijning, met een perfect fit voor grote boezems

Cupmaten worden steeds groter, PrimaDonna evolueert mee

Het is een tendens die zich overal ter wereld aftekent, ook bij jonge vrouwen: cupmaten worden steeds groter. Daarmee groeit ook de vraag naar lingerie die fit en fashion combineert. Belgisch lingerielabel Primadonna maakt er al meer dan 150 jaar haar handelsmerk van. Elk seizoen gaat het designteam op zoek naar de gulden middenweg tussen een perfecte pasvorm en een trendy look.

Story image
“Never compromise is ons motto”, zegt Brand Design Manager Carole Lambert. “We ontwerpen trendy lingerie en gaan voor niet minder dan de perfecte pasvorm.”

Beha’s tot en met J-cup

Bij de introductie van de cupmaat in 1928, hadden vrouwen de keuze tussen een A-, B-, C-of D-cup. Een kleine eeuw later is dat maatbereik enorm uitgebreid. Boezems werden de voorbije decennia steeds groter, en daarmee evolueerden ook de cupmaten. In 1997 introduceerde PrimaDonna voor het eerst de H-cup in haar collectie, intussen heeft het lingeriemerk ook beha’s tot en met een J-cup. Qua look volgen de collecties de trends in lingerie en fashion. Tegelijk gaat er extra veel aandacht naar goede ondersteuning en een comfortabele pasvorm.


Brand Design Manager Carole Lambert
: “In onze collectie vinden vrouwen met een grote cupmaat de trends die je ook ziet in lingerie voor kleinere cupmaten. Dat vraagt om een andere manier van denken bij het ontwerp en vooral: veel testen. We zijn pas tevreden als de pasvorm helemaal perfect is. Een gewone beha is gemiddeld opgebouwd uit een twintigtal onderdelen, een beha van PrimaDonna heeft er al snel vijfenveertig. Al die techniciteit zie je niet per se, maar je voelt ze natuurlijk wel wanneer je onze beha’s draagt. Een PrimaDonna-beha geeft extra veel steun en zit bovendien comfortabel.”

Fashion voor een cupmaatje meer

Fashionable lingerie ontwerpen zonder in te boeten op pasvorm, dat is de missie van PrimaDonna. En daar gaat heel wat denkwerk aan vooraf. Sommige trends laten zich nu eenmaal niet zo makkelijk vertalen naar lingerie voor een grotere cupmaat. Neem nu de evolutie naar beha’s zonder beugel en bralettes van fijne kant.

Story image

“Vrouwen met een grotere boezem hebben nood aan extra steun, terwijl heel fijne, delicate lingerie op dit moment heel erg in is”, zegt Carole Lambert. “Bij PrimaDonna vertaalden we die trend bijvoorbeeld in de serie I Do. Die beschikt onder andere over een kanten longline beha met een constructie die extra veel steun geeft. Die techniciteit zit aan de binnenkant en tegelijk heeft hij een hippe bralettelook. Zo kunnen ook jonge vrouwen met een grotere cupmaat meesurfen op de trend.”


Trend: vintagekant in winters blauw

I Do, de lingerieserie met de hippe vintagekant, is intussen zo populair dat PrimaDonna ze altijd in haar collectie heeft in basiskleuren als zwart of nude. En natuurlijk blijven de setjes mee evolueren met de trends. Zo wordt de kanten bralette van I Do dit najaar gelanceerd in donkerblauw: dé trendkleur deze winter, die bovendien lichte en donkere huidtypes flatteert.

PrimaDonna-model en influencer Myla Dalbesio: “Ik ben gek op deze bralette. Hij is stijlvol en speels, maar hij zit ook fantastisch voor iemand met een grotere cupmaat. Ik had hem al in zwart, maar ik weet nu al dat de donkerblauwe deze winter mijn lievelingsbeha wordt!”

 

Over PrimaDonna

PRIMADONNA

Al sinds haar ontstaan in 1865 ontwerpt PrimaDonna luxelingerie met één helder doel voor ogen: vrouwen met vrouwelijke rondingen en een volle boezem de allerbeste pasvorm en steun bieden.

PrimaDonna geeft vrouwen met grote borsten de beste ondersteuning, de perfecte pasvorm en een elegant vrouwelijk silhouet - tot en met een J-cup. Onze lingerie is het resultaat van een jarenlange expertise en een grenzeloze passie. Een ode aan vrouwelijke vormen en een boost voor het zelfvertrouwen van iedere vrouw met een (cup)maatje meer.

In 2010 lanceerde Van de Velde het jongere zusje van PrimaDonna, PrimaDonna Twist: een lingeriecollectie met een jonge stijl, frisse, modieuze prints en veel mousse cups. Het werd een succesverhaal met een grote schare fans die nog elk jaar blijft groeien.

Sinds de lancering van PrimaDonna Swim genieten vrouwen met een grotere cupmaat ook in hun strandoutfit van de legendarische PrimaDonna-pasvorm. De bikini-, badpakken- en accessoirelijn staat voor hippe en stijlvolle ontwerpen met de allerbeste pasvorm en een uitstekende kwaliteit.

Met PrimaDonna Sport krijgt de PrimaDonna-ervaring 2017 alweer een extra dimensie. Springen, rennen, stretchen en zweten… Dankzij de uitzonderlijk goede pasvorm van deze trendy sportlingerie en –accessoires kan het met de beste ondersteuning, in alle comfort én in stijl.

Celebrating curves since 1865.

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker onze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is. (http://www.primadonna.com/nl/disclaimernl). Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: http://www.primadonna.com/nl/privacy-nl. 

PrimaDonna
Van De Velde
Lageweg 4
9260 Schellebelle (BE)