Vrouwen achter lingeriemerk PrimaDonna voor de lens van Charlotte Abramow

Vrouwen achter lingeriemerk PrimaDonna voor de lens van Charlotte Abramow

Honderd jaar vakmanschap, het is een mijlpaal die lingeriegroep Van de Velde niet ongemerkt voorbij wil laten gaan. De lingeriegroep plaatst daarom voor één keer de vrouwen die normaal gezien achter de schermen werken in de schijnwerpers. Of liever: voor de lens. Belgisch kunstfotografe Charlotte Abramow – bekend van de videoclips die ze regisseerde voor zangeres Angèle – bracht hen in beeld. Puur, eerlijk en in al hun schoonheid.

PrimaDonna-vrouwen in the picture

Mooie, stijlvolle lingerie creëren, met de ultieme pasvorm voor vrouwen met een vollere boezem. PrimaDonna maakt er haar missie van, met als doel: elke vrouw trots laten stralen. Mooie lingerie die perfect past, boost je zelfvertrouwen en geeft je een goed gevoel over jezelf. Die missie realiseren, vraagt teamwork. Van de designers tot de stiksters in het atelier, van de CEO tot en met de vele trouwe retailpartners van PrimaDonna: als één vrouw staan ze achter ‘hun’ merk, elk vanuit hun eigen rol. Om de vele vrouwen die elke dag met hart en ziel voor PrimaDonna werken een gezicht te geven, nodigde lingeriegroep Van De Velde hen uit om zelf plaats te nemen voor de lens. Op deze oproep kwamen veel enthousiaste reacties: een bewijs van de passie en het engagement van de vele vrouwen achter het merk.

Story image

Trots op hun merk

Marleen Vaesen, CEO van lingeriegroep Van de Velde en zelf een van de modellen van deze unieke fotoshoot:

“Onze stiksters, leveranciers, retailpartners, … ze dragen allemaal bij tot het succes van PrimaDonna. Al deze vrouwen zijn ook overduidelijk trots op hun merk, want ze wilden heel graag zelf voor de camera verschijnen als ambassadeurs. Dankzij PrimaDonna voelen ze zich goed in hun vel en daardoor staan ze ook professioneel sterk. Het is fantastisch dat ze zich op deze manier wilden en durfden te tonen aan andere vrouwen.”

Of zoals Kathleen Baeten - stikster in het PrimaDonna-atelier - het verwoordt:

“PrimaDonna geeft me een goed gevoel. Het is mijn werk en mijn leven, de plek waar ik me goed voel en waar ik openbloei.”

Pure portretten van Charlotte Abramow

Voor deze bijzondere fotoshoot schakelde PrimaDonna fotografe Charlotte Abramow in, de vrouw achter de bekende videoclips van popzangeres Angèle. Charlotte staat erom bekend mensen te portretteren met veel aandacht en respect voor hun persoonlijkheid. Voor PrimaDonna maakte ze een reeks eerlijke, pure portretten en toont ze tegelijk hoe de lingerie van PrimaDonna vrouwen doet stralen van trots en zelfvertrouwen.

"Ik was van bij het begin heel gecharmeerd door het initiatief van PrimaDonna: de vrouwen in de spotlight zetten die de lingerie maken en die elke dag achter de schermen van het merk werken. Lingerie wordt vaak gezien als louter een middel om begeerte op te wekken en getoond op altijd dezelfde, bijna gestandaardiseerde jonge en dunne lichamen. Alsof lingerie alleen maar bedoeld is om sexy te zijn. Wat ik zo geweldig vind aan PrimaDonna en aan dit project is dat er juist veel meer dan alleen dit aspect wordt belicht. Het gaat om de vrouwen zelf en wat ze elke dag doen. Meer dus dan enkel de lingerie te fotograferen, heb ik ook de vrouwen zelf gefotografeerd: de vrouwen die deze lingerie bedenken en maken, en die zich comfortabel en gesteund voelen als ze deze dragen. Ik heb vrouwen van verschillende leeftijden gefotografeerd, met normale en unieke lichaamsvormen en met een grotere boezem. Ik heb niets bewerkt aan de huid en de lichamen op de foto's. Ze voelden zich comfortabel en hadden vertrouwen in zichzelf en in hun merk, dat vond ik heel bewonderenswaardig. Het was prachtig om de kracht en verbondenheid van deze vrouwen vast te leggen, en om hun vriendschap te mogen voelen. Ze hebben deze ervaring samen beleefd, elkaar gesteund en laten zien dat ze trots en zelfverzekerd zijn. In deze shoot is geen negativiteit te ontdekken. Iedere vrouw is voor mij komen staan en keek recht in mijn camera." Charlotte Abramow

Schoonheid accentueren met mooie lingerie 

Carole Lambert, Brand Design Manager van PrimaDonna en model voor één dag:

“Ik wou heel graag met Charlotte Abramow werken. Ze portretteert mensen op een heel mooie, unieke manier. Met deze fotoshoot geven we mensen dan ook een belangrijke boodschap mee. Namelijk dat schoonheid en zelfvertrouwen niets te maken hebben met stereotypes, maar wel met je passie en je levensverhaal. Elk lichaam heeft iets te vertellen en heeft een unieke schoonheid.”

Greet De Wilde, teamleader IC en deelneemster aan de fotoshoot:

“Als jong meisje had ik complexen over mijn grote borsten. Destijds had je weinig opties qua lingerie en PrimaDonna was echt een openbaring. Ik ben nu 49 en voel me supergoed in mijn lichaam. Als je dan een bh kan dragen die supercomfortabel zit, mooi en vrouwelijk is, dan klópt dat gewoon.”

Ode aan alle vrouwen

Het resultaat van de fotoshoot wordt onthuld tijdens een vernissage op 24 september. Een ode aan vrouwen en aan de mooie lingerie die hen nog sterker en zelfverzekerder maakt. Brigitte Moes, accountmanager regio Noordoost-Nederland:

Hoe onzeker we soms ook zijn als vrouw, we zijn prachtig en uniek. Door onszelf mooie lingerie te gunnen, krijgen we net dat beetje meer zelfvertrouwen en kunnen we dat ook uitdragen naar de wereld.”

ontdek hier het beeldmateriaal van deze campagne:

portretten

tweeluik

objecten

video's

 

 

 

Story image

 

 

Over PrimaDonna

PRIMADONNA

Al sinds haar ontstaan in 1865 ontwerpt PrimaDonna luxelingerie met één helder doel voor ogen: vrouwen met vrouwelijke rondingen en een volle boezem de allerbeste pasvorm en steun bieden.

PrimaDonna geeft vrouwen met grote borsten de beste ondersteuning, de perfecte pasvorm en een elegant vrouwelijk silhouet - tot en met een J-cup. Onze lingerie is het resultaat van een jarenlange expertise en een grenzeloze passie. Een ode aan vrouwelijke vormen en een boost voor het zelfvertrouwen van iedere vrouw met een (cup)maatje meer.

In 2010 lanceerde Van de Velde het jongere zusje van PrimaDonna, PrimaDonna Twist: een lingeriecollectie met een jonge stijl, frisse, modieuze prints en veel mousse cups. Het werd een succesverhaal met een grote schare fans die nog elk jaar blijft groeien.

Sinds de lancering van PrimaDonna Swim genieten vrouwen met een grotere cupmaat ook in hun strandoutfit van de legendarische PrimaDonna-pasvorm. De bikini-, badpakken- en accessoirelijn staat voor hippe en stijlvolle ontwerpen met de allerbeste pasvorm en een uitstekende kwaliteit.

Met PrimaDonna Sport krijgt de PrimaDonna-ervaring 2017 alweer een extra dimensie. Springen, rennen, stretchen en zweten… Dankzij de uitzonderlijk goede pasvorm van deze trendy sportlingerie en –accessoires kan het met de beste ondersteuning, in alle comfort én in stijl.

Celebrating curves since 1865.

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker onze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is. (http://www.primadonna.com/nl/disclaimernl). Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: http://www.primadonna.com/nl/privacy-nl. 

PrimaDonna
Van De Velde
Lageweg 4
9260 Schellebelle (BE)